Начало Автомобили Авточасти Коли за части Автомобилни новини Форум VIN-Decoder

БележникБележник (0)

Автомобилни новини

Подробности за новия Opel Mokka

28 Март, 2012 г.

Подробности за новия Opel Mokka Компанията Opel е изработила компактен кросоувър на базата на хечбека Corsa. Както вече знаем е получила името Mokka, нейните основни конкуренти са Nissan Juke и европейският Ford Fusion следващо поколение.
Първите официални фотографии на Opel Mokka се появиха още преди премиерата на Женевския автосалон 2012. Габаритната дължина на кросоувъра е 4 280 мм, което е с 280 мм повече от на Corsa и със 145 мм спрямо дължината на Juke.

Автомобилът е изчислен за пет човека, при това обема на багажника е 533 литра (при свалени задни седалки се увеличава до 1 372 литра). Освен това , по данни на производителя, в салона има още 19 ниши за дреболии и джаджи.
Както се очаква от кросоувър, Opel Моkkа има задвижване на четирите колела, но първоначалното оборудване на автомобила е с предно предаване. Линията на двигатели за Европейската версия включва три двигателя - два бензинови и един дизелов.

Първите два са 1,6-литров със 115 к.с. и 1,4-литров турбомотор с мощност 140 к.с. (200 Nm). И трите имат 6-степенна скоростна кутия, а 1,7-литровия дизелов, с мощност 130 к.с. и пиков момент в 300 Nm, ще има и автоматична 6-степенна.
Заслужава си да се отбележи, че на европейския пазар допълнително ще бъде представена модификацията Mokka с 1,8-литров двигател с 140 к.с. (175 Nm), който ще бъде малко по-евтина версия от 1,4-литровия 140 к.с. турбо двигател.

В стандартното оборудване на всички модели Opel Mokka има система за стабилизация ABS, а също и блокировка при големи наклони, а по-скъпите версии получават 18-инчови лети джанти и система за разпознаване и следене на пътните знаци.
Европейските продажби на новия Opel Mokka са планирани да започнат към края на 2012 г. Цена за сега не е обявена.

Новини: Подробности за новия Opel Mokka Новини: Подробности за новия Opel Mokka


Автомоболни новини: Подробности за новия Opel Mokka


Новини  

12» Последна

12» Последна

RSS RSS