Начало Автомобили Авточасти Коли за части Автомобилни новини Форум VIN-Decoder

БележникБележник (0)

Автомобилни новини

Astra GTC атакува

4 Декември, 2011 г.

Astra GTC атакува Миналата седмица приключиха първите тестове за медиите на Astra GTC. На пътя всички изпълнения на модела ще се ползват с предимствата на високотехнологичната система на предното окачване HiPerStrut (High Performance Strut), която съчетава интелигентна система на задното окачване с торсионна греда и звено на Уат. Сред другите новъведения са електронните системи за подпомагане на водача на основата на второто поколение предна видеокамера Opel Eye с разширена функционалност и новата биксенонова система на предните светлини Advanced Forward Lighting от четвърто поколение.

GTC ще бъде самостоятелен модел в гамата на Opel и върхово изпълнение на Astra. Той не споделя нито един елемент от външността си с останалите членове на фамилията на Astra, освен корпусите на външните огледала за обратно виждане и радио антената. В модела са регистрирани общо 11 патента. Голямото челно стъкло се простира без прекъсване от предния капак чак до линията на покрива на нивото на средната странична колона.

В сравнение с версията с 5 врати на Astra клиренсът на модификацията GTC е намален с 10 до 15 милиметра при едновременно увеличаване на междуосното разстояние с 10 милиметра - от 2685 на 2695 милиметра.

Три са възможните режими на работа на автомобила - Standard, Tour и Sport. Воланът е изключително директен.

VIDEO

От началото на заявките започнали през юни, новата Astra GTC се предлага с избор от пет двигателя - мощен 2.0-литров турбодизел със 121 кВт/165 к.с. и четири бензинови агрегата с мощност от 74 кВт/100 к.с. до 132 кВт/180 к.с. за 1.6 turbo. Всички двигатели се предлагат серийно в съчетание с шестстепенни механични предавателни кутии. В началото на 2012 година бензиновият агрегат 1.4 turbo и турбодизеловият 2.0 CDTI с впръскване common-rail ще могат да се поръчат и с шестстепенни автоматични трансмисии.

Astra GTC гарантира място за петима пътници в интериора си, а предлага и гъвкаво багажно пространство с товарен обем от 370 до 1235 литра. Суперспортната версия OPC идва през 2012 г.

Източник: Агенция Speed-Press


Автомоболни новини: Astra GTC атакува


Новини  

12» Последна

12» Последна

RSS RSS